Massage_sport

 

Het verwijst naar het Franse werkwoord 'se desporter' wat zoveel betekent als 'zich vermaken, spelen, afleiden'. Sporten moet 'genieten' zijn of het nu een competitief of recreatief karakter heeft, een sporter wordt en blijft gezond indien vooral de passie en het respect voor zichzelf en anderen primeert. 

Bewegen en blijven bewegen is dan ook de boodschap, want rust roest en hierin kan ik als massagetherapeut een ondersteunende en actieve rol spelen.

Als sportmasseur werk je dieper in op de spieren dan bij een relaxatiemassage. Er wordt ook meer aandacht gegeven aan het profiel van de klant als sporter. Een sporter masseer je anders vlak voor een wedstrijd dan dat hij op training vertrekt.

 

Verder is er een verschil tussen een recreant en een professioneel sporter, maar niettemin blijft de volle focus op de klant zijn noden. Het is dan ook heel belangrijk om als sportmasseur een goede analyse te maken van de klant. Er wordt dan ook goed samengewerkt in open communicatie en de sporter wordt opgevolgd via een fiche. 

Daar ik als sportmasseur geen dokter ben, maar wel een goed inzicht in de klant kan hebben - indien ik de klant geregeld zie - blijf ik wel opmerkzaam voor eventuele kwaaltjes die opgelost moeten worden en dan zal ik de klant  indien noodzakelijk ook eerlijk doorverwijzen naar een specialist.

Tijdens mijn opleiding heb ik kennis gemaakt met doeltreffende stretchingtechnieken. Het belang van stretching kan ik niet genoeg aanhalen. Voor en na het sporten moet men de betrokken spiergroepen altijd goed stretchen, omdat zo het risico op blessureleed drastisch vermindert.

Stretchen kan vaker effectiever zijn bij spierproblemen dan een massage. Het is dan ook mijn taak om naar de oorzaak van het probleem te zoeken en niet te gaan werken op het gevolg, met name de plaats van de pijn. Natuurlijk verzacht massage de pijn, maar om tot een constructieve behandeling te komen, moet er soms ook een paar stretch- of post-isometrische oefeningen worden ingelast. 

Ballonloop

Interesse in een relaxatie - of sportmassage?

Bel of email om uw massage te boeken, bijkomende vragen mag u gerust stellen!