Wie ben ik 

San

 

Mijn naam is Sandra, maar noem mij gerust bij mijn roepnaam...San.
Ik ben geboren, getogen en woonachtig in het prachtige gezellige Waasland samen met mijn partner en onze hond 'Jacy' (betekent 'Maan' in het Indiaans).

Reeds als kind was ik al sterk begaan met alle levensvormen rond mij.
Van dieren op het land, in de lucht tot in het water... hoe ze instinctief hun nestje bouwen, zich jaarlijks weer voortplanten.
Ook aanschouwde ik de flora die steeds met de seizoenen meegaat... mooi openbloeiende kelken die maanden later verwelken en dan weer dat ganse proces opnieuw en opnieuw...
En niet te vergeten was er ook nog... de mens rond mij.
Hoe boeiend is onze evolutie wel niet, toch?

En toegegeven, er zit eeuwigheid in die vergankelijkheid ...
Geboren worden, opgroeien - met vallen en opstaan - en doorgaan tot onze ogen zich sluiten.  Al die tijd ertussen is en blijft belangrijk. Die moeten we koesteren, daar moeten we ons lichaam en onze geest gezond proberen houden om zoveel mogelijk te genieten van alledaagse dingen die ons geluk bepalen. 


Stress is het gevolg van het overschrijden van onze drempelwaarde, bijgevolg zijn we vatbaarder om bepaalde ziekten te krijgen. Het is onze dagelijkse plicht om te voorkomen dat we ziek(er) worden door positief te blijven en gezondheid na te streven. Gezondheid kost helaas veel geld, maar daarom is het ook belangrijk om zo gezond mogelijk te kunnen blijven of erger te voorkomen. Kanker is een stille terrorist en ik weet het...vaak genetisch bepaald, maar toch... we mogen de strijd niet opgeven!

massage_1
massage_3
massage_2
massage_4

Toen ik zelf geconfronteerd werd met ziekte,  ben ik meer en meer gaan luisteren naar mijn lichaam en geest en minder naar de huisarts gestapt. Sommige kwaaltjes waaien mits de nodige rust, ontspanning en voeding gewoon over.  Probeer balans te brengen door beter te letten op wat u dagelijks eet of juist niet eet en drinkt. Ga sporten (ook met de hond wandelen is sport!) zonder overdaad uiteraard en u zal snel ontdekken dat negatieve stress geen heer en meester meer van uw leven zal worden. 

Een half jaar geleden besloot ik dan ook om een carrière switch te maken en voor een opleiding tot 'massage therapeut' te kiezen. Masseren houdt de balans in je lichaam gezond. Ik raad iedereen aan om in de mate van het mogelijke toch een beetje tijd vrij te maken om af en toe eens te gaan genieten van het heilzaam en aangenaam karakter van massages